Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Informace MZe a PGRLF

20/12/10
smf

Doplňující informace týkající se národních dotací a PGRLF .

Doplňující informaci týkající se národních dotací (viz bod 1) a PGRLF (viz bod 2)
 
1) V roce 2010 nebude z důvodu nedostatku finančních prostředků realizována podpora z dotačního programu 15. Podpora mimoprodukčních funkcí rybníků.
2)      PGRLF,  a.s. vydalo níže uvedenou informaci :
„S ohledem na rozhodnutí Evropské komise o prodloužení možnosti poskytování provozních podpor za upravených podmínek, Podpůrný a garanční rolnicko lesnický fond, a.s. prodloužil poskytování podpory u programu PROVOZ, ZPRACOVATEL – PROVOZ, PODPORA KRÁTKODOBÉHO FINANCOVÁNÍ A PODPORA NÁKUPU PŮDY. Podpora na výše zmíněné programy bude poskytnuta k  úvěrovým smlouvám, které budou uzavřeny do 31. prosince 2011 s tím, že podpora může být poskytnuta jen na splátky,  které budou uhrazeny do 31. prosince 2013.
U programu "Podpora nákupu půdy" bude podpora poskytnuta na platby úroků do 31.12.2013 (původně do 31.12.2012) s tím, že úvěrová smlouva může být uzavřena na libovolnou délku trvání.
Podpora na výše zmíněné programy mimo program „Podpora nákupu půdy“ bude poskytnuta pouze malým a středním podnikům. Podniky v obtížích jsou vyloučeny z oblasti působnosti tohoto opatření. Tato omezení odrážejí stanovisko Evropské komise ve vztahu k poskytování provozních podpor.“
Zdroje: MZe, PGRLF