Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Vyhlášení soutěže REGIONÁLNÍ POTRAVINA Pardubického kraje

13/07/10
smf

AGROVENKOV,obecně prospěšná společnost Pardubického kraje ve spolupráci s Radou Pardubického kraje a krajským úřadem, vyhlašuje na základě předloženého projektu soutěž „REGIONÁLNÍ POTRAVINA PARDUBICKÉHO KRAJE“

Vyhlášení soutěže
 
REGIONÁLNÍ POTRAVINA Pardubického kraje
 
AGROVENKOV,obecně prospěšná společnost Pardubického kraje ve spolupráci s Radou Pardubického kraje a krajským úřadem, vyhlašuje na základě předloženého projektu soutěž „REGIONÁLNÍ POTRAVINA PARDUBICKÉHO KRAJE“
 
Celostátní soutěž s názvem Regionálnípotravina vyhlásilo Ministerstvo zemědělství. Cílem této soutěže je podpořit malé a střední potravinářské provozy a nejlepším potravinářským výrobkům, které budou splňovat požadované parametry, dle dané metodiky, udělit značku Regionální potravina Pardubického kraje.
 
Soutěžit mohou potravinářské výrobky v těchto kategoriích:
1. mléko a mléčné výrobky
2. pekařské a cukrářské výrobky
3. masné výrobky
4. alkoholické a nealkoholické výrobky (s výjimkou vína)
5. ovoce a zelenina
6. ostatní potravinářské výrobky (mimo vína)
 
Na území Pardubického kraje bude tuto soutěž organizovat AGROVENKOV,obecně prospěšná společnost. Výrobci potravin, kteří patří do skupiny malých nebo středních podniků a jejich výrobek je zcela vyroben na území Pardubického kraje a je nejméně ze 70% vyroben z tuzemských surovin, mohou své výrobky přihlašovat do soutěže Regionální potravina Pardubického kraje  do 30.července 2010 na adresu:
AGROVENKOV,o.p.s., Tvardkova 1191, 562 01 Ústí nad Orlicí v obálce s označením: „Regionální potravina Pardubického kraje“ – přihláška
 
Oceněné výrobky a jejich producenti kromě možnosti využívat značku Regionální potravina Pardubického kraje získají zdarma i značnou mediální podporu pro oceněné výrobky a možnost prezentovat zdarma tyto výrobky při ochutnávkových a prodejních akcích, které začnou na letošní výstavě Země živitelka v Českých Budějovicích a budou pokračovat v září a v říjnu po celém území Pardubického kraje.
 
Slavnostní předání značky Regionální potravina oceněným producentům proběhne na zámku v Pardubicích dne 16. září 2010. Prezentace vyhodnocených proběhne i v jednotlivých okresech.
 
Metodiku a přihlášku s přílohami najdete na webových stránkách Krajského informačního střediska Pardubického kraje www.agrovenkov.cz
 
Termín zasedání hodnotitelské komise je 11.8.2010 v Pardubicích, Dostihový spolek,a.s., Pražská 607, 530 02 Pardubice, závodiště tribuna D, vchod A, II.p.,207.
 
Soutěžící zajistí předání přihlášených výrobků k hodnocení odborné komisi     
          dne 11.srpna 2010 od 8:00 do 10:00 hodin na adrese:
 Dostihový spolek,a.s., Pražská 607, 530 02 Pardubice, závodiště tribuna D, vchod A, II.p.,207
 
 
Věříme, že tato soutěž podpoří zájem českých spotřebitelů o kvalitní regionální potraviny a přispěje ke zvýšení prodeje těchto potravin.
 
 
Bližší informace na tel. 731 471 711 Ing. Vladimír Šabata, 739 055 928 Václav Koblížek
 
 
Radní Pardubického kraje                                              AGROVENKOV,o.p.s.
     Ing. Václav Kroutil                                                        Václav Koblížek