Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Finanční zdraví

03/10/23
smf

Hodnocení finančního zdraví žadatelů vyplývá z podmínek jednotlivých intervencí. Hodnocení bude vycházet zejména z účetních výkazů a dalších informací ovlivňujících riziko možného úpadku žadatele. Hodnocení finančního zdraví se provádí za poslední tři „účetně“ uzavřené roky, tj. tři po sobě navazující období předcházející roku podání Žádosti o dotaci. Výjimka platí pro případy, kdy byl podnik založen nebo […]

Hodnocení finančního zdraví žadatelů vyplývá z podmínek jednotlivých intervencí. Hodnocení bude vycházet zejména z účetních výkazů a dalších informací ovlivňujících riziko možného úpadku žadatele.

Hodnocení finančního zdraví se provádí za poslední tři „účetně“ uzavřené roky, tj. tři po sobě navazující období předcházející roku podání Žádosti o dotaci. Výjimka platí pro případy, kdy byl podnik založen nebo zemědělec zahájil činnost (tj. subjekt bez historie). Pak se finanční zdraví prokazuje pouze za dva uzavřené roky.

Obdobně, v případě že jsou ekonomické výsledky v některém období negativně ovlivněny zásahem vyšší moci či mimořádnou okolností, nebude po prokázání této skutečnosti příslušné období (maximálně jedno) do hodnocení počítáno.

Jestliže subjekt nedisponuje alespoň dvěmi uzavřenými účetními obdobími, nelze finanční zdraví vyhodnotit.

Bližší podmínky hodnocení finančního zdraví jsou uvedeny v přiložené metodice hodnocení finančního zdraví. Orientační výpočet lze provést v přiloženém kalkulátoru.

Přílohy

Metodika hodnocení finančního zdraví
 STÁHNOUT(pdf, 802 kB)
Orientační výpočet finančního zdraví – kalkulátor
 STÁHNOUT(xls, 554 kB)
Podrobný postup pro doložení příloh k finančnímu zdraví
 STÁHNOUT(pdf, 4 MB)
Zjednodušený postup pro doložení příloh k finančnímu zdraví
 STÁHNOUT(pdf, 4 MB)