Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Připomenutí hlášení podrývání řepky do 15/9/2023 a zpracování výpočtu hospodaření s organickou hmotou do 30/9/2023 (nad 30 ha kultur R+U+G)

12/09/23
smf

Pracovníci OPŽL Olomouc odpovídají níže na nejčastější ve vztahu ke zpracovaní výpočtu hospodaření s organickou hmotou. Kde v Portálu farmáře najdu sestavu pro výpočet hospodaření s organikou? Bohužel podle zpráv od kolegů z MZe se pro letošní rok nepodařilo naprogramovat tuto funkcionalitu do PF. Do budoucna však počítají, že i tento výpočet bude PF umět. […]

Pracovníci OPŽL Olomouc odpovídají níže na nejčastější ve vztahu ke zpracovaní výpočtu hospodaření s organickou hmotou.

Kde v Portálu farmáře najdu sestavu pro výpočet hospodaření s organikou?
Bohužel podle zpráv od kolegů z MZe se pro letošní rok nepodařilo naprogramovat tuto funkcionalitu do PF. Do budoucna však počítají, že i tento výpočet bude PF umět.
Pro letošní rok lze využít zasílanou tabulku.

Kam výpočet hospodaření s organickou hmotou zasílat?
Výpočet nikam nemusíte zasílat. Pouze jej vypracujete, uchováte (ať už v elektronické formě nebo formou tiskového výstupu) pro případ fyzické kontroly na místě, která by si jej vyžádala.

Lze do výpočtu zahrnout zapravený výdrol?
Nelze, musí se jednat o cíleně zasetou plodinu.

Co všechno v excelové tabulce pro výpočet hospodaření s organickou hmotou vyplňovat?
Vyplňujete pouze editovatelné buňky na prvním listu. Pouze při použití technologie strip-till a přímého setí se vyplňuje i třetí list. Druhý list slouží jako „výsledek“, který si můžete vytisknout případně celý výpočet uchovat elektronicky.

Příloha ke stažení