Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Veřejná konzultace k připomínkování návrhu nařízení SUR

18/07/22
smf

Dne 22. června 2022 byl představen očekávaný návrh nařízení o udržitelném používání přípravků na ochranu rostlin – Regulation on the Sustainable Use od Plant Protection Products (SUR). Směrnice o udržitelném používání pesticidů (SUD) bude tedy transformována v přímo použitelný právní předpis – nařízení, které přinese mnohé povinnosti pro členské státy. V souvislosti s touto změnou […]

Dne 22. června 2022 byl představen očekávaný návrh nařízení o udržitelném používání přípravků na ochranu rostlin – Regulation on the Sustainable Use od Plant Protection Products (SUR). Směrnice o udržitelném používání pesticidů (SUD) bude tedy transformována v přímo použitelný právní předpis – nařízení, které přinese mnohé povinnosti pro členské státy. V souvislosti s touto změnou bychom Vás rádi informovali o možnosti vyjádřit se k návrhu nařízení SUR a aktivního zapojení do veřejné konzultace, kterou najdete na přiloženém odkazu zde.

V příloze Vám zasíláme české znění návrhu nařízení, přílohy a souhrn zprávy o dopadu. Připomínky je možné Evropské komisi zasílat do 22. srpna 2022 prostřednictvím on-line formuláře dostupného na výše uvedeném odkazu. Projednávání legislativního návrhu začne pod vedením CZ PRES v pracovní skupině Rady F.19 G – Working Party on Plants and Plant Health Questions (Pesticides/Plant Protection Products) již v tomto týdnu. Z pohledu ČR je zásadní, aby během projednávání došlo k dosažení spravedlivých kvót snižování množství používaných pesticidů pro jednotlivé ČS, které zohlední jejich dosavadní úsilí ve snižování množství používaných pesticidů s tím, že současně dojde k naplnění cílů strategie F2F.

Přílohy:
1. Návrh nařízení
2. Příloha nařízení
3. Souhrn zprávy o dopadu

Původní dopis včetně příloh ke stažení