Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Žádosti o "Přechodné vnitrostátní podpory 2013"

08/10/13
smf

Dne 7. 10. 2013 bude zahájen příjem žádostí o Přechodné vnitrostátní podpory (PVP) pro rok 2013. Zdroj: SZIF

Přechodné vnitrostátní podpory 2013

Dne 7. 10. 2013 bude zahájen příjem žádostí o Přechodné vnitrostátní podpory (PVP) pro rok 2013.
V rámci jedné žádosti PVP 2013 lze podávat žádosti o následující platby:
 Platba na chmel
 Platba na přežvýkavce
 Platba na chov ovcí popříaděna chov koz
 Platba na chov krav bez tržní produkce mléa
 Platba na zeměděskou půu
 Platba na brambory pro výrobu šrobu
Podmínky jednotlivých plateb jsou obsaženy v nařízení vlády č 112/2008 Sb., které bylo v letoším roce novelizováno nařízením vlády č 298/2013 Sb.
Na webovýh stránkách Fondu (www.szif.cz – sekce Platby na základě jednotné žádosti) bude ode dne zahájení příjmu žádosti k dispozici elektronická verze příručky pro žadatele.
Konečným termínem pro podání žádostí je 1. 11. 2013.
Po tomto datu lze ještě žádost podat 25 dní avšak Fond uplatní snížení dotace 1% za každý pracovní den po datu 1. 11. 2013.
Zároveň upozorňujeme, že žadatel, který žádá o doplňkovou platbu na chov ovcí popříadně koz a platbu na chov krav bez tržní produkce mléka, je povinnen do 28. 2. 2014 dodat nápočty VDJ.
Na Portále farmář SZIF (dále jen PF) je připravena jednoduchá aplikace, ve které žadatel sám nebo ve spolupráci s referentem na Oddělení přímu žádostí (dříe AZV) vyplní údaje žádosti PVP. Jedná se o kontaktní údaje, výběr konkréních požadovaných plateb, historických údajů o zeměděském podniku (tzv. právní nástupnictví v příadě koupě, darování, dědictví a případné doplnění toho, jaké příohy bude žadatel dokládat spolu s žádostí. Identifikační a kontaktní údaje a některé údaje o platbách budou žadateli automaticky nabídnuty.
Po vyplnění bude po stisku tlačíka vytvořena kompletní žádost ve formátu pdf. Takto vytvořenou žádost lze následně podepsat elektronický podpisem založném na kvalifikovaném certifikáu a elektronicky odeslat.
   Žádost lze elektronicky odeslat i bez nutnosti vlastnit elektronický podpis založený na kvalifikovaném certifikáu. Žádost odeslanou bez elektronického podpisu bude možné stvrdit „Potvrzením o podání žádosti“, které bude k dispozici na Portálu farmáře SZIF okamžtě po odeslání. Podepsané potvrzení je nezbytné doručit do 5 kalendáříh dnů na přílušné pracoviště AZV. Žádost odeslanou s elektronickým podpisem není nutné jakkoliv potvrzovat.
Ing. Vítězslav Vopava
ředitel odboru PP a environmentáních podpor