Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Ochutnávka vítězných výrobků Mlsu Pardubického kraje pro veřejnost.

05/09/11
smf

Pardubický kraj ve spolupráci s Agrovenkovem uspořádal na výstavě Koně v akci na pardubickém dostihovém závodišti další ochutnávku vítězných výrobků Mlsu Pardubického kraje pro veřejnost. .Zdroj: Pardubický kraj

Na koních v akci se mlsalo s Pardubickým krajem
Radní Václav Kroutil dal hlas potravinám, které mu chutnaly nejvíce. Foto: archiv
 Pardubický kraj ve spolupráci s Agrovenkovem uspořádal na výstavě Koně v akci na pardubickém dostihovém závodišti další ochutnávku vítězných výrobků Mlsu Pardubického kraje pro veřejnost. Nejlepší pochutiny z našeho regionu pomohl v odborné porotě osobně vybírat radní zodpovědný za životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.
  „Návštěvníci akce mohli nejenom zdarma ochutnat nejlepší potraviny, ale na hlasovacím lístku vybrat, co jim nejvíce chutná. Domnívám se, že názor spotřebitelské veřejnosti je pro regionální potravináře mnohem podstatnější než stanovisko odborné poroty. Cena veřejnosti je pro výrobce jednoznačně nejprestižnější,“ uvedl radní Václav Kroutil. Lidé vybírají celkem tři nechutnější výrobky z mléka a mléčných výrobků, mlýnských, pekárenských a cukrářských výrobků, masa a masných výrobků, výrobků z medu a ostatních.
     Spotřebitelé budou moci hlasovat pro svou oblíbenou pochutinu ještě 29. října na Selském dnu v areálu pivovaru v Pardubicích. „V listopadu slavnostně vyhlásíme tři nejúspěšnější výrobky, zajímavé ceny jsou připraveny i pro spotřebitele, kteří se zapojili do hlasování,“ doplnil Kroutil. Koho favorizuje na celkového vítěze radní Kroutil, jsme se však nedozvěděli. „Svůj tip na vítěze samozřejmě mám, ale nebylo by férového někoho jmenovat. Konkurence je vysoká, rozhodnutí ponechme na lidech,“ uzavřel s úsměvem Kroutil.
Zdroj: www.pardubickykraj.cz, 2.9.2011