Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Manuál pro práci s formulářem IRZ pro ohlašovací rok 2023

05/02/24
smf

CENIA zveřejnila na webových stránkách ISPOP tradiční podkladový dokument s názvem „Manuál pro práci s formulářem IRZ pro ohlašovací rok 2023“. Dokument se komplexně věnuje problematice spojené s podáváním hlášení do IRZ prostřednictvím ISPOP. Dokument je k dispozici na webu ISPOP v sekci Manuály a návody nebo na webu IRZ v sekci Dokumenty. V této souvislosti doplňujeme, že […]

CENIA zveřejnila na webových stránkách ISPOP tradiční podkladový dokument s názvem „Manuál pro práci s formulářem IRZ pro ohlašovací rok 2023“. Dokument se komplexně věnuje problematice spojené s podáváním hlášení do IRZ prostřednictvím ISPOP. Dokument je k dispozici na webu ISPOP v sekci Manuály a návody nebo na webu IRZ v sekci Dokumenty.

V této souvislosti doplňujeme, že termín pro splnění ohlašovací povinnosti vůči IRZ za ohlašovací rok 2023 je tradičně spojen s koncem března (tj. 31. března 2024).


Údaje ohlášené do IRZ ve formě otevřených dat
(Ministerstvo životního prostředí) Na konci roku 2023 došlo k publikaci dvou datových sad IRZ na Portálu otevřených dat

. Vzhledem ke komplexnosti a rozsahu údajů ohlašovaných do IRZ, bylo přistoupeno k rozdělení do dvou sad. Jedná se o následující sady:

V datových sadách nejsou obsaženy zcela všechny ohlašované údaje, ale předpokládáme, že se postupně obsah datových sad bude rozšiřovat o další ohlašované údaje. Rovněž je v plánu pravidelná aktualizace zveřejňovaných údajů.

Jako doplnění uvádíme, že byla publikována i sada dat se základními údaji o IPPC zařízeních. Tato datová sada je k dispozici zde
.

 

Zdroj: https://www.irz.cz/