Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Návod pro podání „Vzdání se práva na odvolání“ prostřednictvím PF

15/12/21
smf

Stručný návod podání Vzdání se práva na odvolání prostřednictvím PF Vážení žadatelé, v současné době SZIF vydává množství Rozhodnutí o poskytnutí dotace jak v rámci Jednotné žádosti (JŽ), tak Zemědělských národních dotací (ZND) a dalších. V případě, že s obsahem rozhodnutí souhlasíte a nebudete chtít podávat námitku, lze výplatu dotace urychlit podáním Vzdání se práva […]

Stručný návod podání Vzdání se práva na odvolání prostřednictvím PF

Vážení žadatelé, v současné době SZIF vydává množství Rozhodnutí o poskytnutí dotace jak v rámci Jednotné žádosti (JŽ), tak Zemědělských národních dotací (ZND) a dalších. V případě, že s obsahem rozhodnutí souhlasíte a nebudete chtít podávat námitku, lze výplatu dotace urychlit podáním Vzdání se práva na odvolání.

Vzdání se práva na odvolání je možné podávat teprve po přečtení Rozhodnutí, které tím změní svůj stav na „Doručeno“ – tedy až po otevření v datové schránce (DS), otevření na PF (v případě, že žadatel nemá DS), nebo převzetí poštovní zásilky s rozhodnutím (v případě, že žadatel nemá ani PF).

Vzdání se práva na odvolání lze nejsnáze a nejrychleji podat prostřednictvím Portálu farmáře (PF) – v příloze Vám zasíláme stručný postup, jak toto podání vygenerovat a odeslat na SZIF v pěti jednoduchých krocích. Není tedy třeba Vzdání se odvolání ručně sepisovat či ručně vyplňovat formulář a posílat to papírově či datovou schránkou. Podání prostřednictvím PF pak také může urychlit samotné zpracování, protože podání z PF je zpracováno zcela automaticky, zatímco např. zpráva z DS se může k příslušným pracovníkům dostat až s určitým zpožděním (DS je jedna centrální pro celý SZIF v Praze a na centrální podatelně se musí přidělovat na příslušná pracoviště a dále příslušným referentům).

Postup – Strucny_postup_podani_Vzdani_se_prava_na_odvolani_prostrednictvim_PF

Za kolektiv pracovníků OPŽL Olomouc