Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Výzva MAS Orlicko – PRV 2022

24/08/21
smf

MAS ORLICKO plánuje vyhlášení další výzvy PRV v 1. čtvrtletí 2022. Výzva bude zaměřena na podporu spolků a podporu živočišné, rostlinné výroby. Zdroj: MAS Orlicko

V období 2014 – 2020 MAS ORLICKO, z.s. schválilo k podpoře 111 žádostí o dotaci v hodnotě necelých 44 mil. Kč. V rámci přípravy nového dotačního období Ministerstvo zemědělství nejprve připravuje tzv. dvouleté „přechodné období“. Pro toto období MAS ORLICKO souhlasilo s nabídkou od Ministerstva zemědělství o možnosti navýšení fin. prostředků v Programu rozvoje venkova (12,8 mil. Kč). Na základě toho MAS ORLICKO plánuje vyhlášení další výzvy PRV v 1. čtvrtletí 2022. Výzva bude zaměřena na podporu spolků a podporu živočišné, rostlinné výroby.
Podpora živočišné, rostlinné výroby bude zaměřena na stavby, stroje a technologie v zemědělské prvovýrobě s možností dotace 50–70 %. MAS ORLICKO plánuje uspořádání seminářů pro žadatele, kde se dozví bližší informace o samotné výzvě. Zároveň je možné konzultovat své projektové záměry emailem/ telefonicky/ osobně (po domluvě) u Alice Brožkové (brozkova@mas.orlicko.cz; 735 755 724). Zejména doporučujeme včasnou konzultaci projektových záměrů, které vyžadují jakékoliv stavební řízení.

Těšíme se na spolupráci!