Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Společnost Agrovenkov prošla řadou výrazných změn

13/07/21
PV

Koncem června se uskutečnila valná hromada společnosti Agrovenkov, kde došlo hned k několika zásadním krokům. Změnila se zakládací listina společnosti, aby odpovídala současné legislativě, ale především se změnily orgány společnosti, a to jak početně, tak z hlediska personálního obsazení.

„Přistoupili jsme například ke snížení počtu členů správní rady z devíti na šest, abychom dokázali jednat pružněji. Mým cílem je, aby Agrovenkov ještě lépe než dosud naplňoval svou podstatu – to znamená lepší komunikaci v oblasti zemědělství zejména směrem k široké veřejnosti, propagace českých regionálních produktů, poskytování informací všem zemědělcům bez rozdílu a podobně. Problematika zemědělství by měla být v Pardubickém kraji vnímána jako důležitá a zemědělců bychom si měli více vážit. To je moje velké osobní přání,“ říká radní pro venkov, životní prostředí a zemědělství Miroslav Krčil.

Kromě nové správní rady má Agrovenkov novou i dozorčí radu. „Jsem moc rád, že se do obou orgánů podařilo zapojit i zástupce obcí. Věřím, že tímto krokem dosáhneme ještě lepší propojenosti a že budeme efektivněji umět naplňovat cíle Agrovenkova,“ dodal radní Krčil.

Agrovenkov je kromě jiného také pořadatelem potravinářské soutěže Mls Pardubického kraje, která se uskuteční přes všechny obtíže i letos. Pardubický kraj patří mezi zakládající členy Agrovenkova, který mimo jiné plní na základě pověření ministerstva zemědělství roli krajského informačního střediska pro zemědělství. Jeho služby tak mohou využívat všichni zemědělci z Pardubického kraje bez rozdílu.

Zdroj: pardubickykraj.cz