Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Proběhl webinář ke Světovému dni výživy

29/10/20

Zdroj: MZE

Ministerstvo zemědělství ve spolupráci se Společností pro výživu uspořádalo webinář ke Světovému dni výživy na téma „Zdravé rostliny pro zdravou planetu, pro odolnější potravinové systémy“.

Světový den výživy (World Food Day) se slaví jako připomínka založení Organizace spojených národů pro výživu a zemědělství – FAO a letos bylo jeho tematickým zaměřením právě Zdraví rostlin a úsilí o dosažení cílů udržitelného rozvoje.

Každoroční seminář slouží zejména k propagaci zdravé výživy a udržitelného zemědělství mezi veřejností, odborníky i studenty. Kvůli současným epidemiologickým opatřením byl původní seminář převeden do virtuální podoby a i přes ztížené podmínky přilákal odborníky z řad zemědělských a potravinářských institucí, výživové poradce, studenty, zástupce nevládního a neziskového sektoru a zástupce potravinářských a obchodních firem. Na webinář se připojilo přes 100 účastníků.
Během vstupů expertů zazněly informace na téma zdraví rostlin, biodiverzity a dalších globálních souvislostí původu našich potravin. Přednášející se také zaměřili na škůdce rostlin a plýtvání s jídlem (prezentace naleznete níže).

Záznam celého webináře můžete nalézt na Youtube kanálu MZe.

Přílohy