Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Soutěž MLS byla vyhodnocena

23/04/19

Informace Agrovenkov

O soutěž MLS Pardubického kraje byl opět ze strany výrobců velký zájem. Do letošního 13. ročníku se přihlásilo 32 potravinářů, kteří se ucházeli se svými 130 produkty o nejlepší potravinářský výrobek Pardubického kraje. Nejvíce výrobků bylo přihlášeno v kategorii Mléko a mléčné výrobky (57). Dále následovaly Maso a masné výrobky (33), Výrobky z medu a ostatní (25) a Mlýnské, pekárenské a cukrářské výrobky (15).

K hodnocení zasedla pětičlenná porota, která ochutnávala nejen produkty známých regionálních firem, ale také novinky, které si cestu k zákazníkům teprve hledají. Ocenění MLS Pardubického kraje se porota rozhodla udělit 46 výrobkům.

Slavnostní vyhlášení soutěže se uskuteční 22. května v Chroustovicích. S nejlepším potravinářskými produkty se seznámí i široká veřejnost. Představeny budou na Beko Fresh festivalu 15. a 16. června. Dále 24. srpna v rámci akce Koně v akci a 22. září na Krajských dožínkách. MLS Pardubického kraje pořádá Agrovenkov o.p.s ve spolupráci s Pardubickým krajem.