Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Informace SZIF

13/02/09
smf

Informace ze SZIF. Zdroj: www.szif.cz
 

Dne 10.2. bylo spuštěno 6. kolo příjmu žádostí v rámci Programu rozvoje venkova. Pro připomenutí uvádíme i dosud veškerá uskutečněná kola příjmu žádostí.
V roce 2004 Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) započal s budováním systému bezpečnosti. Cílem prací bylo zajistit dostatečnou ochranu aktivům SZIF a zároveň dostát povinnostem plynoucích z legislativy ES a ČR. Bezpečnost informací se stala klíčovou oblastí systému bezpečnosti. Významným mezníkem v procesu budování informační bezpečnosti se stala certifikace systému řízení informační bezpečnosti. Certifikace byla realizována renomovanou společností TÜV Nord Czech, s.r.o. a dne 21. 11. 2007 byl SZIF vystaven certifikát osvědčující soulad bezpečnostních procesů v SZIF s normou ISO/IEC 27001:2005. O rok později se podařilo certifikaci obhájit při kontrolním auditu, kdy byla certifikace potvrzena.
Od 10. března a podle zpřesněných pravidel mohou žadatelé předkládat projekty v rámci opatření „obnova lesního potenciálu po kalamitách a podpora společenské funkce lesů“. Podstatou zpřesnění pravidel je snížení maximálních požadovaných výdajů na projekt. Nově bude za způsobilý výdaj považováno zpracování dřevní hmoty, soustřeďování klestu a jeho likvidace pro porosty do 40 let věku. Úprava také stanovuje nové mezní hodnoty, od kterých se poškození porostu považuje za kalamitu.