Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Ruzyňský den výživy rostlin a agrotechniky 2024

08/02/24
smf

Termín a místo konání: ve čtvrtek 22. února 2024 v aule VÚRV, v.v.i. v Praze- Ruzyni.  Z organizačních důvodů žádáme o zaslání přihlášek, nejlépe na e-mail: kusa@vurv.cz, do 19. února 2024. Na semináři budou diskutovány aktuální problémy praxe při pěstování ozimů po letošní zimě a při zakládání porostů jařin. Odborný program včetně vystoupení dalších odborníků bude upřesněn podle […]

Termín a místo konání: ve čtvrtek 22. února 2024 v aule VÚRV, v.v.i. v Praze- Ruzyni. 

Z organizačních důvodů žádáme o zaslání přihlášek, nejlépe na e-mail: kusa@vurv.cz, do 19. února 2024.

Na semináři budou diskutovány aktuální problémy praxe při pěstování ozimů po letošní zimě a při zakládání porostů jařin. Odborný program včetně vystoupení dalších odborníků bude upřesněn podle aktuální situace ke dni konání semináře a zaslaných  dotazů a bude mimo jiné zaměřen na dopady změny klimatu na zemědělství, aktuálně na zásobu vody a minerálního dusíku v půdě po letošní zimě, efektivní používání  hnojiv a pesticidů při minimalizaci nepříznivých vlivů na okolní prostředí, možnosti snížení vstupů u různých odrůd ozimé pšenice.

Na seminář je možné, v případě vhodných podmínek pro odběr, přinést vzorky rostlin ozimů v čerstvém stavu na zjištění poškození mrazem po zimě,  výskytu houbových chorob apod.

Další informace, včetně programu, naleznete v přiložené pozvánce.