Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Mimořádná podpora na přizpůsobení pro producenty !

21/06/22
smf

20. června 2022 byl zahájen příjem žádostí na mimořádnou podporu na přizpůsobení pro producenty v zemědělských odvětvích.

20. června 2022 bude zahájen příjem žádostí na mimořádnou podporu na přizpůsobení pro producenty v zemědělských odvětvích. Nejzazší termín pro podání žádostí je 30. červen 2022.

Tato podpora bude poskytována producentům zemědělských odvětvích s cílem zejména zamezit prohloubení narušení trhů v důsledku zvýšených vstupních nákladů a omezení obchodu. Legislativně vychází z Nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2022/467 ze dne 23. března 2022 a Nařízení vlády č.156/2022 Sb. ze dne 15. června 2022 o stanovení některých podmínek provádění mimořádné podpory na přizpůsobení pro producenty v zemědělských odvětvích v roce 2022. Celkový rozpočet na toto opatření se skládá z finančních prostředků EU a z rozpočtu ČR.

Mimořádná podpora bude poskytována na následující zemědělská odvětví:

  • na chov prasnic
  • na chov kuřat chovaných na maso
  • na chov krav chovaných v systému chovu s tržní produkcí
  • pro pěstitele jablek
  • pro pěstitele konzumních brambor

 

Podpora na jednotlivá odvětví bude vyplacena nejpozději do 30. 9. 2022.

Pro přípravu Vašich žádostí jsme pro vás připravili příručku, která vám pomůže s orientací v podmínkách jednotlivých dotačních titulů a především s orientací vyplňovaných údajů v žádosti.

 Příručku pro žadatele a další důležité informace naleznete na stránkách SZIF a PF SZIF v sekci Společná organizace trhů na tomto odkazehttps://www.szif.cz/cs/mimoradna-podpora-2022.

Zařazeno v Aktuality, Dotace