Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Informace pro žadatele k dotačnímu programu Národních dotací 20.B. Zlepšení životních podmínek v chovu drůbeže

19/07/21
PV

15. července byla aktualizována příručka pro ŽADATELE k APLIKACI ČÍSELNÍKY a k APLIKACI pro přípravu DAŇOVÝCH A ÚČETNÍCH DOKLADŮ pro DOTAČNÍ PROGRAM 20.B. ZLEPŠENÍ ŽIVOTNÍCH PODMÍNEK V CHOVU DRŮBEŽE.

Nově je zde pro žadatele informace, kdy Žadatel nemůže uplatnit stejný účetní doklad na podprogram 20.B.a. kategorii Výkrm a odchov drůbeže na podestýlce a zároveň 20.B.f. kategorie Kachny výkrm. Žadatel tedy v účetním dokladu může žádat buď na podprogram 20.B.a. kategorii Výkrm a odchov drůbeže na podestýlce NEBO 20.B.f. kategorie Kachny výkrm. Žadatelé, kteří již u účetních dokladů mají současně obě kategorie musí jednu kategorii odstranit nebo jim bude jedna kategorie (s nižší sazbou, tedy 20.B.a. – Výkrm a odchov drůbeže na podestýlce) zamítnuta v rámci daného účetního dokladu.

Dále žadatelé v Aplikaci pro přípravu daňových a účetních dokladů uvidí Symbol vykřičníku u dokladů, u kterých byl zjištěn nesoulad mezi zadaným údajem a přiloženou kopií dokladu. Podrobně je vysvětleno v příručce v nové kapitole č. 9 Zobrazení chyb po kontrole.

Příručka je vyvěšena na webových stránkách SZIF v sekci SZIF poskytuje – Národní dotace – Národní dotace – Dotační programy – 20.B. – sekce ke Stažení – Příručky – Příručka pro žadatele k aplikaci Číselníky a Aplikaci pro přípravu daňových a účetních dokladů 2021 pro DP 20.B.

Zdroj: szif.cz

Zařazeno v Aktuality, Dotace