Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Zelená úsporám pro budovy veřejného sektoru

08/07/10
smf

Základní rámec pro podávání žádostí o podporu a kritéria jejich hodnocení poskytuje Výzva MŽP k podávání žádostí o poskytnutí podpory. Zdroj: MŽP

Zelená úsporám pro budovy veřejného sektoru

Poskytování finančních prostředků v rámci Zelená úsporám pro oblast úspor energie v budovách veřejného sektoru popisují směrnice MŽP č. 7/2010 (http://verejne-budovy.zelenausporam.cz/cz/ke-stazeni/4949/)a její přílohy (http://verejne-budovy.zelenausporam.cz/cz/ke-stazeni/4936/).

Základní rámec pro podávání žádostí o podporu a kritéria jejich hodnocení poskytuje Výzva MŽP k podávání žádostí o poskytnutí podpory .
Na co je možné žádat
Na zateplení budov veřejného sektoru, jako jsou např. školy, školky, nemocnice, městské úřad apod. Přesně je definuje příloha č. 1 ke směrnici č. 7/2010 s odkazem na vyhlášku č. 268/2009 Sb. (http://verejne-budovy.zelenausporam.cz/cz/ke-stazeni/4935/)

Kdo může žádat
Žádat mohou obce, města, příspěvkové organizace, kraje, veřejné a státní školy, obchodní společnosti vlastněné obcemi či jinými veřejnoprávními subjekty, církve, nadace, obecně prospěšné společnosti apod. Přesně je definuje příloha č. 4 ke směrnici č. 7/2010 (http://verejne-budovy.zelenausporam.cz/cz/ke-stazeni/4938/)

Kdy je možné žádat
19. července – 31. srpna 2010
http://verejne-budovy.zelenausporam.cz/cz/ke-stazeni/4937/

Při dosažení úhrnné výše podpory bude výzva k podání žádosti ukončena. Podrobněji viz Výzva MŽP k podávání žádostí o poskytnutí podpory.

Výše podpory
Konkrétní výše podpory bude stanovena v závislosti na charakteru projektu a v souladu s pravidly o poskytování veřejné podpory. Její výše může dosáhnout maximálně 90 % celkových způsobilých výdajů, nanejvýš však 200 milionů korun pro jednoho žadatele. Podrobněji ji stanovuje příloha č. 3 směrnice č. 7/2010.
(http://verejne-budovy.zelenausporam.cz/cz/ke-stazeni/4939/)

Jak a kde žádat
Najděte si odborníka na zpracování projektu a obstarejte si potřebné přílohy. Doklady, které jsou předkládány jako přílohy formuláře žádosti, stanovuje příloha č. 8 směrnice č. 7/2010 (http://verejne-budovy.zelenausporam.cz/cz/ke-stazeni/4944/). Vyplněnou žádost podejte v elektronické podobě a ve dvou tištěných vyhotoveních této elektronické podoby na příslušném krajském pracovišti Fondu dle místa realizace projektu (http://www.zelenausporam.cz/sekce/595/krajska-pracoviste/) od 19. 7. 2010 do 31. 8. 2010.
Podrobně popisují náležitosti a podmínky žádosti o podporu, hodnocení projektu a čerpání dotací přílohy směrnice, které naleznete na adrese: http://verejne-budovy.zelenausporam.cz/cz/dokumenty-ke-stazeni/

Zdroj:  http://verejne-budovy.zelenausporam.cz

Zařazeno v Aktuality, Dotace, Obce a venkov