Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Dotační program pro obce z problémových regionů

11/03/10
smf

Ministerstvo pro místní rozvoj dne 4. 3. 2010 dnes vyhlásilo dotační program Podpora slabých a strukturálně postižených regionů. Zdroj: www.pardubickykraj.cz  

Dotační program pro obce z problémových regionů podpoří cestovní ruch
(9.3.2010)

Ministerstvo pro místní rozvoj dne 4. 3. 2010 dnes vyhlásilo dotační program Podpora slabých a strukturálně postižených regionů. Tento program je určen pro regiony se soustředěnou podporou státu (v Pardubickém kraji je takto vymezeno území okresu Svitavy a ORP Králíky). MMR má pro tento dotační program připraveno celkem 50 milionů korun. Výše dotace na jeden projekt může být až 5 milionů korun, maximálně však 60 % ze skutečně vynaložených nákladů.
     Hlavním cílem dotačního programu je podpořit investiční záměry obcí v oblasti cestovního ruchu. Peníze tak mohou směřovat například do projektů na vybudování nebo rekonstrukci sportovních areálů, parkovišť u kulturních a sportovních zařízení, doprovodnou infrastrukturu pro cestovní ruch apod. Termín pro předkládání žádostí je ministerstvem stanoven od 4. 3. 2010 do 20. 4. 2010.
     "Vyhlášený program vhodně doplňuje mezeru ve financování těch projektů investičního charakteru, které není vhodné podpořit ani v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod, ani v rámci krajských dotačních programů," upřesňuje člen Rady Pardubického kraje pro cestovní ruch Miroslav Stejskal a zároveň dodává: " Proto věřím, že z území Pardubického kraje bude předloženo velké množství projektů a že velká část z nich bude úspěšných".
     Bližší informace lze najít na webových stránkách Ministerstva pro místní rozvoj (www.mmr.cz), odkaz Regionální politika. Kontaktní osobou na MMR je Ing. Jiří Štika, tel: 234 154 730, e-mail: Jiri.Stika@mmr.cz

Zařazeno v Aktuality, Dotace, Obce a venkov