Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje bilancovala

30/01/09
smf

Tento se v Pardubicích sešla výkonná a dozorčí rada Regionální rozvojové agentury Pardubického kraje (RRA Pk), aby na svém společném jednání zhodnotila činnost agentury v roce 2008. Zdroj: www.pardubickykraj.cz
 

Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje bilancovala
(29.1.2009)

Tento se v Pardubicích sešla výkonná a dozorčí rada Regionální rozvojové agentury Pardubického kraje (RRA Pk), aby na svém společném jednání zhodnotila činnost agentury v roce 2008.
Regionální rozvojová agentura se i v loňském roce aktivně podílela na přípravě a zpracování projektů žádajících o finanční podporu z fondů Evropské unie v rámci nového programového období 2007 – 2013 či projektů spolufinancovaných z národních zdrojů, a to především v oblasti rozvoje měst a obcí, dopravní infrastruktury, životního prostředí či vzdělávání, sociální integrace a rozvoje lidských zdrojů. Věnovala se poradenské a informační činnosti, např. v oblasti odpadového hospodářství či zahraničních investic a zapojovala se také do akcí reprezentativního charakteru, z nichž nejvýznamnější byla prezentace Pardubického kraje na mezinárodních veletrzích.
Náměstek hejtmana Pardubického kraje Roman Línek, který je předsedou výkonné rady RRA Pk, byl s loňskou činností sdružení spokojen: „Rok 2008 byl už desátým rokem působení rozvojové agentury v našem regionu a dalším pokračováním dobré spolupráce agentury jak s jednotlivými městy a obcemi, tak i samosprávou Pardubického kraje. Ta se projevila řadou konkrétních projektů a aktivit v oblasti regionálního rozvoje celkové hodnotě téměř 1,7 mld. Kč. Podařilo se získat podporu pro desítky užitečných projektů, celkové náklady úspěšných projektů v roce 2008 byly 1,24 mld. Kč. Chtěl bych poděkovat všem členům agentury, členům statutárních orgánů a konzultantům za dobře odvedenou práci a doufám, že i v následujících letech bude tato práce přínosem obyvatelům našeho kraje.“  
Regionální rozvojová agentura byla založena v roce 1999 jako nevládní, nepolitické a nezávislé zájmové sdružení právnických osob. Cílem sdružení je podporovat celkový rozvoj Pardubického kraje a k jeho dosažení spolupracuje zejména s místními samosprávami měst a obcí. Jejich zájmy pak Agentura, jejímiž členy jsou Pardubický kraj, města a obce Pardubického kraje, zastupuje v regionálních institucích i vůči centrálním orgánům státu a krajské správě. Od roku 2006 je Agentura držitelem Certifikátu systému managementu jakosti dle normy ISO 9001:2000. Členy agentury jsou vedle Pardubického kraje také města Pardubice, Chrudim, Svitavy, Česká Třebová, Hlinsko, Litomyšl, Moravská Třebová, Přelouč, Žamberk a Polička.
 

Zařazeno v Důležité v PK, Venkov