Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Další smlouvy o dotacích EU pro venkovské oblasti

09/10/08
smf

Vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek podepíše v roli statutárního představitele Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod další smlouvy o poskytnutí dotací z rozpočtu této rady. Zdroj: www.pardubickykraj.cz
 

Další smlouvy o dotacích EU pro venkovské oblasti
(8.10.2008)

Vicehejtman Pardubického kraje Roman Línek podepíše v roli statutárního představitele Regionální rady regionu soudržnosti Severovýchod další smlouvy o poskytnutí dotací z rozpočtu této rady. První z nich stvrdili ve středu 8. října v Martinicích – místní části obec Proseč v oblasti Toulovcových Maštalí.
„Jedná se o projekt z prioritní osy Cestovní ruch. Jeho hlavním cílem je zkvalitnění ubytovacích kapacit v mikroregionu, konkrétně vybudování penzionu třídy ***Standard s veškerým potřebným zázemím v Martinicích. Zařízení ihned po uvedení do provozu zažádá o certifikaci Asociací hotelů a restaurací České republiky. Kromě ubytování bude penzion poskytovat i stravovací služby, půjčování kol i lyží, relaxační služby typu sauna, vodoléčba, masáže, ale i projížďky na koních či zvířecí farmu. Tento privátní projekt nám jako kraji pomůže s řešením nedostatečných kapacit a kvality infrastruktury v cestovním ruchu v této malebné části našeho kraje,“ přiblížil projekt Roman Línek. Celkové náklady projektu jsou ve výši cca 63,6 mil. Kč, z toho dotace z evropských zdrojů činí 60%.
Dalším podpořeným projektem je revitalizace centra volnočasových aktivit v Českých Heřmanicích, kde byla žadatelem obec. Z oblasti podpory rozvoj venkova půjde na tento projekt 92,5 % z celkových nákladů, které činí téměř 5,2 mil. Kč. Smlouvu na tento projekt vicehejtman Línek podepíše se starostou Pavlem Eliášem ve čtvrtek 9. října. Předmětem projektu je revitalizace sportoviště u základní školy. Dojde k odstranění nevyhovujících prolézaček a hřiště a běžecké dráhy s nevhodným povrchem. Na jejich místě vznikne víceúčelové hřiště s umělým povrchem, tenisová a horolezecká stěna, běžecká dráhy a sektor pro skok do dálky.