Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Dny Pardubického kraje

01/09/08
smf

Tradiční akci „Dny Pardubického kraje“ pořádá Pardubický kraj s partnery v sobotu 6. září 2008 v areálu Souboru lidových staveb Vysočina – na Veselém Kopci. Zdroj: www.pardubickykraj.cz
 

Dny Pardubického kraje

Tradiční akci „Dny Pardubického kraje“ pořádá Pardubický kraj s partnery v sobotu 6. září 2008 v areálu Souboru lidových staveb Vysočina – na Veselém Kopci. Lidové slavnosti propagující kulturu, ale i podnikání v Pardubickém kraji začínají v 10:00 hod. a potrvají až do 19:00 hod. Na dvou pódiích vystoupí folklorní soubory, hudební skupiny, dudáci, loutkové divadlo a další. Představí se tradiční řemesla i staročeská kuchyně. A chybět nebude ani prezentace pivovarů z regionu, tedy z Pardubic, Hlinska a Poličky. V rámci Posvícení na Veselém Kopci oživnout i roubenky skanzenu, bude se péct tradiční pečivo, zdobit perníčky, připraveny jsou ukázky tradičních jídel a zvyků, chovu včel a využití medu atd.
Od 9:30 do 18:30 hod. bude každou hodinu jezdit zdarma kyvadlová doprava na trase Hlinsko – Dřevíkov. Vstupné je 10,- Kč pro návštěvníky do 150 cm výšky a 20,- Kč nad 150 cm výšky. Více informací je k dispozici na www.pardubickykraj.cz a www.vesely-kopec.eu.

Zařazeno v Důležité v PK, Venkov