Agrovenkov o.p.s.
Informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Pardubického kraje

Pěstování plodin na orné půdě v systému EZ

18/02/08
smf

Místo konání semináře: ZA a PU Mze Semily, den konání semináře: úterý 4. března 2008 od 9.00 do 13.00 hod.  Zdroj: UZPI

Pěstování plodin na orné půdě v systému ekologického zemědělství
Důvodem zorganizování přednášky je skutečnost, že k 31. 12. 2007 byla ukončena možnost použití 5% podílu z konvenčních krmiv zemědělského původu u býložravců chovaných ekologickým způsobem. Od 1. 1. 2008 tedy ekologičtí zemědělci nemohou ani v případě, že nejsou schopni získat krmivo z ekologické produkce, použít konvenční krmivo. Možnosti použít povolené procento konvenčního krmiva bylo v praxi využíváno hlavně při nedostatku krmných plodin pěstovaných na orné půdě.
Z tohoto důvodů MZe připravuje vydání vyhlášky, která umožní ekologickým zemědělcům zorání určitého procenta TTP za účelem možnosti pěstování krmných plodin, aniž by z tohoto úkonu rozorání TTP vznikla pro ekologického zemědělce sankce.
Na přednášce vystoupí Ing. Josef Škeřík, CSc., odborník na pěstování plodin na orné půdě, který je členem komise MZe pro EZ, řešitelem výzkumných úkolů s tématikou EZ, vedoucí Pokusné stanice ČZU v Praze Uhříněvsi, odborný asistent ČZU se zaměřením na výuku EZ a autorem mnoha odborných článků s tématikou pěstování plodin na orné
půdě.
Místo konání semináře: ZA a PU Mze Semily – ulice Bítouchovská (zasedací
místnost – u vchodu do budovy bude směrovka s vyznačením patra a čísla místnosti)
Den konání semináře: úterý 4. března 2008 od 9.00 do 13.00 hod.
Seminář je určen nejen ekologicky hospodařícím zemědělcům, ale mohou se ho zúčastnit i všichni, kteří mají o uvedenou problematiku zájem či kteří uvažují o tom, že do systému ekologického zemědělství vstoupí.
Pro členy PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců je seminář zdarma. Pro ostatní vstupné činí 100 Kč, bude se vybírat při prezentaci oproti potvrzení.

Zdroj: ÚZPI, 15.02.2008

Zařazeno v Aktuality, Odkazy, Semináře